0

Cu Windows Phone 7 Series, Microsoft o ia de la zero

16 februarie 2010 | niciun comentariu

Microsoft a prezentat ieri la MWC Barcelona “Windows Phone 7 Series”, noua versiune a sistemului său de operare mobil. Impropriu spus “noua versiune”, pentru că Windows Phone 7 nu are nimic în comun cu predecesorii săi, altceva decât numele. Gigantul din Redmond a desenat de la zero aspectul și funcționalitatea ambițioasei platforme pentru telefoanele mobile, sperând să devină un punct de cotitură în industrie.


Windows Phone 7 vine cu un ecran principal modificat complet, instrumente robuste de socializare și integrare completă cu Xbox LIVE și playerul Zune. Același Zune, care a fost izvor de inspirație pentru noua interfață dinamică, pe care utilizatorii pot instala comenzi rapide către aplicații sau persoane, ori simple widgeturi personale.

Aspectul interfeței cu utilizatorul (denumită intern Metro) este un exemplu de ceea ce designerii numesc experiență autentic digitală, fără aberații cromatice (via Joshua Topolski, Engadget). Mai pe românește, fără umbre, efecte 3D false sau fundale; în general, foarte puține zorzoane, doar tipografie și câteva animații de tranziție.

Legat de hardware, cei de la Microsoft vor fi mai rigizi în ceea ce privește specificațiile tehnice. Deși nu vor lansa ei înșiși un telefon brănduit Windows, de acum încolo celularele care vor rula noul SO vor trebui să respecte indicatorii de performață CPU, memorie sau rezoluție prestabiliți.

Iar grija ca utilizatorii să aibă o experiență plăcută cu noul sistem de operare merge chiar mai departe de atât: Windows Phone 7, spre deosebire de versiunile precedente, nu are Flash, dar se lucrează deja în această direcție.

Înregistrarea completă a conferenței de prezentare de la Barcelona se află aici.

3161 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: