0

Cine e cea mai periculoasă vedetă din spațiul virtual

23 august 2010 | niciun comentariu

O fi faimoasă pentru chicotelile ei, ori pentru lookul de invidiat, dar cine ar fi crezut că această frumoasă blondină reprezintă și o veritabilă amenințare pentru calculatoarele noastre? Cameron Diaz este cea mai periculoasă vedetă de pe Web, conform unui studiu realizat de producătorul de soluții antivirus McAfee.

Răufăcătorii se folosesc deseori de numele unor oameni binecunoscuți ca să-și momească victimele către situri web altfel pline de software rău-intenționat (malware). Oricine caută imagini sau clipuri cu vedeta se poate trezi astfel cu calculatorul infestat, în loc de cele mai recente poze paparazzi.

Studiul McAfee arată că sunt cam zece la sută șanse să ajungeți pe un sit plin de spyware (programe spion), adware, spam, înșelăciuni, viruși sau un alt tip de software rău-intenționat, atunci când căutați informații despre Cameron Diaz. Riscul se dublează dacă cercetarea este mai specifică (gen “descarcă Cameron Diaz” sau “fundale Cameron Diaz” sau “poze cu Cameron Diaz”).

Imediat în ceafa artistei suflă o altă vedetă de la Hollywood. “Pretty Woman” Julia Roberts este încă în topul vedetelor de peste ocean, cel puțin din acest punct de vedere: specialiștii McAfee au descoperit că aproximativ nouă la sută dintre siturile despre Julia Roberts sunt purtătoare de viruși.

Top trei este încheiat de Jessica Biel, medaliata de anul trecut, care pare ceva mai sigură în 2010, cu ale sale nouă procente de risc la căutările pe Web.

Atenție la frumusețile Victoria’s Secret!

Am văzut deja că, în mare, cele mai periculoase celebrități sunt și cele mai frumoase. De aceea, nu e de mirare că deja trei modele faimoase de la Victoria’s Secret au intrat în top zece. “Gisele Bündchen (#4), Adriana Lima (#6) și Heidi Klum (#9) ar putea fi riscante pentru calculatoarele voastre”, avertizează McAfee.

“Anul acesta, căutările web despre celebrități sunt mai puțin riscante decât în anii precedenții, dar pericolele încă pândesc acolo”, este concluzia lui Dave Marcus, cercetător în securitate la laboratoarele McAfee.

1576 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: