0

Cinci aplicații iPhone utile pentru utilizatorii din România

21 ianuarie 2010 | niciun comentariu

De la lansarea oficială pe piața românească în august 2008 (dar chiar și înainte), iPhone-ul a devenit un gadget popular printre români (cu o cotă de 12,7 la sută pe segmentul smartphone în aprilie 2009, potrivit GfK). Nu la fel de important s-a dovedit pentru dezvoltatorii de software, care nu s-au prea preocupat să creeze aplicații utile destinate pieței locale.

Chiar și așa, din cele o sută de mii de aplicații câte se estimează că sunt în total, am găsit măcar cinci care trebuie să se afle “musai” pe ecranul fiecărui posesor de iPhone din România. (Nu, nu avem încă un detector de gropi și nici un contor pentru mititei…)

#1. roRadio
Codesignum este un dezvoltator român pentru iPhone, ușor de recunoscut în AppStore după prefixul “ro” (nu prea inspirat) lipit de orice aplicație pe care o produce. Printre realizări, se numără și “roRadio”, practic, o listă de fluxuri online ale radiourilor românești—cea mai completă (în ceea ce privește radiourile românești) dintre toate aplicațiile de radio gratuite.

Beck's Gig Finder#2. Beck’s Gig Finder
Beck’s (da, marca de bere) a plonjat în AppStore în septembrie 2009 cu o aplicație focalizată pe evenimente. Mai precis, “Gig Finder” caută concertele live din apropierea ta, te pune la curent cu toate detaliile (via last.fm) și stabilește traseul până la concertul dorit pe Google Maps.

#3. Sentimente
Pentru cei aflați în căutarea partenerului ideal, această aplicație este foarte utilă atunci când sunt la drum. Probabil cea mai complexă aplicație realizată de dezvoltatori români, “Sentimente” (versiunea pentru iPhone a popularului sit de întâlniri cu același nume) îți permite să-ți actualizezi profilul, să adaugi poze direct de pe iPhone, să vezi cine e prin preajmă și să vorbești instant cu prietenii tăi.

#4. Ziarul Financiar
Chiar trecem printr-o criză economică, iar asta ne ocupă tot timpul. Aplicația “Ziarul Financiar” preia, în timp real, titlurile ZF din domeniul economic, business, burse, precum și editorialele publicate pe ZF.ro, plus cursul oficial BNR al zilei pentru principalele valute.

#5. iTrafic
iTrafic este o aplicație pentru iPhone construită pe baza API-ului de la trafic.ro, destinată webmasterilor, regiilor de publicitate, și în general, tuturor celor care sunt interesați de statisticile de trafic ale siturilor înscrise în trafic.ro.

17799 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: