0

Care e cea mai isteață aplicație pentru iPhone? Votarea a început

19 septembrie 2010 | niciun comentariu

Orange a publicat lista finalistelor la concursul de aplicații românești pentru iPhone. În total sunt înscrise 73 de nume la rubrica aplicații existente și încă 30 de idei istețe, care urmează să se materializeze în aplicații iPhone până la sfârșitul anului.

În categoria aplicațiilor deja disponibile nu par să fie surprize: multe dintre ele sunt în engleză, așa că dacă dezvoltatorii nu s-au obosit să le scrie în română, nu are rost să ne obosim nici noi să le pomenim. Există totuși câteva propuneri de aplicații cu potențial.

De exemplu, ne-am plâns că nu avem încă un detector de gropi în AppStore. Dezvoltatorul Ovidiu Sabou propune o aplicație bazată pe GPS și pe accelerometrul inclus pe iPhone, pentru a trimite avertismente de “Groapă!” șoferilor aflați pe traseu.

Programul pune la dispoziție o bază de date actualizată în timp real de diverșii șoferi posesori de iPhone, care ar putea servi în același timp drumarilor, responsabili cu repararea șoselelor. Dată fiind situația drumurilor din țara noastră, nu este de mirare că această idee a prins cel mai repede la votanții de pe orange.ro.

Următoarea propunere îi vizează tot pe conducătorii auto. Aplicația Loc parcare încearcă să ușureze găsirea unui loc de parcare în orașele aglomerate. Ideea este simplă: proprietarii de parcări publică online locurile de parcare disponibile, iar șoferul poate afla astfel unde sunt vacanții prin apropriere și își poate rezerva locul direct de pe iPhone.

Femeile și pasionații de modă se vor putea juca de-a stiliștii cu aplicația Întrefete, dacă aceasta devine realitate: orice utilizator poate juca rolul de stilist realizând ținute în Cabina de Probă Virtuală, poate vedea și citi cele mai noi știri despre ținutele în trend sau cu ce să se îmbrace zilnic în funcție de vreme, anotimp.

Mai țineți minte Tamagotchi?

Ei bine, Humando va fi un fel de Tamagotchi pentru iPhone, doar că în locul animăluțelor vă veți găsi chiar voi (sau să fie un fel de Second Life?). “Avatarul tău are nevoie de mâncare, apă, exerciții fizice, igienă și de somn pentru a fi în formă. Câștigă bani mergând la serviciu, ocupă-te de carieră sau investește în propria companie”, așa sună descrierea aplicației. Pentru cei pe care nu-i tentează viața virtuală, alternativa ar putea fi aplicația “Hai să ieșim”, un catalog cu evenimentele și localurile din oraș.

UPDATE Orange a publicat lista câștigătorilor pe situl competiției. (25/10/2010)

4866 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: