0

BAC-ul, printre cele mai căutate subiecte în Europa săptămâna trecută

17 iulie 2011 | niciun comentariu

Săptămâna trecută a fost febra rezultatelor de BAC. „Rezultate bacalaureat 2011” a fost al cincilea cel mai popular subiect căutat în perioada 11-17 iulie în întreaga Europă.

Statisticile Google Trends arată că mai populare decât rezultatele de BAC de anul acesta au fost doar scandalul Dominique Strauss-Kahn, BAC-ul din Franța (desfășurat concomitent cu cel din România), frigiderele inflamabile Beko și procesul morții misterioase a micuței Caylee Anthony în 2008.

De altfel însuşi subiectul „rezultate bacalaureat 2011” generează peste 5 milioane de pagini pe Google, de zece ori mai mult decât anul trecut.

Faima examenului de bacalaureat a fost surescitată de media mică de promovabilitate, de altfel cea mai mică din istoria României. Sub 50% au promovat BAC-ul, dar chiar şi aşa aceste cifre sunt contestate. În judeţe cu rate mari de promovare (Harghita, Suceava, Vâlcea) nu au existat camere de luat vederi şi nici nu s-au luat alte măsuri de siguranţă faţă de anii trecuţi, ceea ce explică într-un fel aceste anomalii.

Audienţa examenului de maturitate de anul acesta a ajuns astfel la cote similare cu cea a BAC-ului francez, deşi în total România are de şase ori mai puţini utilizatori de Internet decât Franţa.

Nu în ultimul rând, trendurile Google de săptămâna trecută au fost influenţate şi de BAC-ul moldovenesc, care la rândul său a fost considerat un eşec, chiar dacă nu atât din punct de vedere al promovabilităţii cât din punctul de vedere al notelor: de unde majoritatea moldovenilor terminau anii trecuţi cu note de 9 şi 10, la sesiunea de anul acesta nota cea mai comună a fost 7, din nou cea mai scăzută medie din istorie.

2837 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: