0

Avanpremieră “Rețeaua de socializare”

28 octombrie 2010 | niciun comentariu

Filmul anului în lumea Internet, “Rețeaua de socializare”, a debutat în sfârșit aseară, într-o mână de cinematografe din București și Cluj. Până vineri filmul va intra în mai toate multiplexurile din țară, iar criticii îi dau mari șanse de reușită în box office.

Gândit inițial ca un simplu proiect pentru ora de științe, Facebook a adus în doar câțiva ani o veritabilă revoluție în felul în care comunicăm și distribuim informația.

“Rețeaua de socializare” este ecranizarea poveștii lui Mark Zukerberg (jucat de Jesse Eisenberg), un student ambițios de la Havard, ale cărui experimente informatice se rostogolesc rapid și în afara campusului. Într-un cuvânt, fenomenul Facebook.

Ca orice lucru bun, și în spatele acestei povești se află o femeie frumoasă sau cel puțin așa au vrut regizorii să credem. În realitate, nu a existat nicio poveste de dragoste, iar personajul Erica Albright (Rooney Mara) este pur inventat, însă filmul avea nevoie de o mică idilă siropoasă pentru a putea atrage și femeile la cinema. Până la urmă, ele sunt cele mai mari consumatoare de Web-socializare.

Ca și șoareci-de-bibliotecă, primul lucru pe care îl veți observa la film e că siturile din imagini sunt toate situri reale. În filme apar mai tot timpul programe (interfețe) bizare și calculatoare suprarealiste, dar în “Rețeaua de socializare” nu este deloc cazul. Software-ul din imagini este cât se poate de real, iar creatorii filmului s-au străduit din răsputeri să prezinte corect toate detaliile tehnice.

2053 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: