0

Apple și-a înnoit întreaga gamă de playere iPod

1 septembrie 2010 | niciun comentariu

Azi-dimineață în California (astă seară pentru noi în Europa), Apple a prezentat oficial publicului noua generație de playere iPod, cu îmbunătățiri semnificative la capitolul hardware și manevrabilitate.
Mezinul iPod Shuffle și-a recăpătat butoanele

Decizia de scoatere a butoanelor din designul iPod Shuffle nu s-a bucurat de aceeași apreciere în sânul consumatorilor, pe cât le-ar fi plăcut proiectanților de la Apple. Așa că butoanele de redare și derulare s-au întors în noul iPod Shuffle și odată cu ele, au crescut și dimensiunile dispozitivului. Totuși, un dispozitiv mai mare înseamnă și o autonomie mai mare, așa că acest nou iPod poate reda în continuu peste 15 ore de muzică.

Anul trecut, iPod nano învăța să filmeze – anul acesta a primit și un afișaj multitouch. Noul nano arată acum ca un “mini iPod Touch”, mai ales că odată cu introducerea ecranului tactil, controalele clasice (cele care îi dădeau forma alungită) nu-și mai vedeau rostul.

Dacă nu te interesează să vorbești la telefon, iPod Touch face pentru tine cam tot ce face și un iPhone, doar că e ceva mai ieftin. Adevărul e că în afară de design, care e ceva mai stilat, noul iPod Touch a primit tot ce era mai bun de la iPhone 4 (inclusiv ecranul Retină, procesorul A4 de 1GHz, 2 camere, dintre care una HD) și nici măcar nu are probleme cu semnalul.

Software, software, software

La capitolul software, evenimentul a adus o nouă actualizare pentru iOS, software-ul pe care rulează iPhone, iPad și iPod. Versiunea 4.1 (pentru iPhone/iPod Touch) rezolvă câteva buguri, dar aduce și un nou “centru de jocuri”, plus suport pentru imagini cu gamă dinamică înaltă (HDR). Dintre toate acestea, mai interesant pare centrul de jocuri, un instrument util pentru jocurile multiplayer.

De asemenea, toate îmbunătățirile recente de software de pe iPhone vor ajunge și pe iPad în versiunea 4.2 (ce urmează să fie lansată în noiembrie). Asta include multitasking (posibilitatea de a rula aplicații multiple, în același timp), foldere și suport pentru tastatură fizică prin Bluetooth. Exclusiv pe iPad, noua versiune de software aduce conectivitate Bluetooth pentru imprimante fără fir și posibilitatea de a difuza difuza fluxuri audio/video prin Wi-Fi.

Cu aceeași ocazie, Steve Jobs (directorul Apple, foto) a prezentat publicului și noul iTunes 10 (software-ul de redare audio/video pentru desktop de la Apple). Pe lângă câteva chestiuni legate de aspect, iTunes 10 prezintă și o funcție nouă interesantă, Ping, practic o rețea de socializare pentru muzicieni și melomani. Este totuși curioasă asemănărea de nume cu motorul de căutare de la rivalul Microsoft, Bing.

Apple TV

În sfârșit, Apple a încheiat prin prezentarea noului model “Apple TV”, un decodor care permite vizualizarea conținutului din iTunes Store, YouTube, Flickr sau de pe un computer direct pe televizor. Dar, cum iTunes Store-ul nostru este cam gol când vine vorba de filme și seriale, acest produs ne interesează mai puțin pe noi aici în România.

Totuși, deși ne-am fi așteptat, n-am aflat până la urmă sigur când va ajunge noul iPhone 4 în România și dacă va exista un model revizuit hardware (date fiind problemele semnalate la antenă) – există zvonuri cum că Apple ar pregăti un iPhone “4-B”. Tot ce știm e că lansarea din țara noastră va avea loc în septembrie, probabil pe data de 12.

3027 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: