0

Apple, optimistă că va aduce iTunes și în estul Europei în 2010

16 noiembrie 2009 | niciun comentariu

Apple va lansa serviciul său de download legal de muzică, iTunes Store, în mai multe țări est-europene (cel mai probabil și în România), în anul care vine. Așa se arată într-o declarație comună a autorităților europene, alături de reprezentanții companiei americane și de cei ai caselor de discuri, la sfârșitul lunii octombrie. Amazon, BEUC, EMI, Nokia, PRS for Music, SACEM, STIM și Universal au participat de asemenea la declarație.
Consumatorii europeni doresc și merită oferte mai bune de muzică online.[...] Salut măsurile și angajamentele concrete care au fost asumate și care ar trebui să îmbunătățească disponibilitatea muzicii online pentru consumatori.
—Comisarul european pentru concurență, Neelie Kroes

Doamna Kroes se referă mai sus la disponibilitatea Apple de a lansa iTunes Store pe mai multe piețe din Europa în anul următor, încurajată fiind de progresele înregistrate în acordarea de licențe pentru muzica online.

Deja din mai curent, Comisia Europeană criticase compania din Cupertino pentru că nu permite accesul consumatorilor din estul Europei la serviciul iTunes. În apărare, Apple a invocat întotdeauna acordurile de licență și legislația stufoasă din diferitele state europene.

Textul complet al declarației se află pe situl Comisiei Europene.

Notă: În România, funcționează deja AppStore, catalogul de aplicații dedicate dispozitivului mobil iPhone, care va fi integrat cu noul serviciu.

3177 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: