0

Apple: “Antena de pe iPhone se comportă ca oricare alta”

17 iulie 2010 | niciun comentariu

Din testele efectuate în laboratoarele Apple a reieșit că terminale precum BlackBerry Bold 9700, HTC Droid Eris și Samsung Omnia 2 au exact aceleași probleme de recepție ca noul iPhone, atunci când sunt ținute în puncte sensibile. O acuzație pe care producătorii RIM și Nokia s-au grăbit să o dezmintă.

Săptămâna trecută iPhone 4 a primit un vot de blam din partea asociației consumatorilor din Statele Unite (Consumer Reports), din cauza problemelor pe care le are cu pierderea convorbirilor. Steve Jobs a ieșit ieri în fața presei în încercarea de a mai atenua din efectele negative ale acestui raport și a anunțat… carcase gratuite pentru toată lumea.

Aceasta este soluția Apple la problemele iPhone 4. De fapt, în cazul oricărei antene, densitatea și compoziția mâinii umane poate diminua calitatea semnalului, într-o măsură mai mare decât alte materiale. Problema cu noul iPhone e că antena este plasată în partea laterală și poate fi ușor obturată de mână; de aceea folosirea unei carcase din plastic, care să reducă contactul direct cu mâna, ar rezolva în mare parte chestiunea semnalului.

Așadar, care este de adevărul? Consumer Reports a numit iPhone 4 “cel mai bun smartphone testat vreodată” – dar atât timp cât Apple nu rezolvă problema semnalului, recomandarea către consumatori este să rămână la vechiul 3GS. Într-adevăr, ținut așa cum descriu unii utilizatori pe Internet, semnalul scade cu una-două liniuțe, dar rămâne în general stabil. Spre deosebire însă de Statele Unite (unde rețeaua AT&T este destul de proastă), în România, și, de altfel, în toată Europa, situația nu este deloc dramatică, iar utilizatorii Orange nu au motive serioase să fie îngrijorați de apeluri pierdute și convorbiri întrerupte.

iPhone 4 este așteptat să ajungă în magazinele din România spre sfârșitul lunii august, exclusiv la Orange, însă există zvonuri că va intra curând și în oferta altor operatori precum Vodafone sau Cosmote.

4250 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: