0

Apple a lansat iPhone 4. Îl vom putea lua la liber din România?

24 iunie 2010 | niciun comentariu

Astăzi a început frenezia noului iPhone 4. Primele dispozitive au ajuns la cumpărători, iar Twitter a luat-o razna de la aglomerația de critici (pozitive sau negative) adresate noului gadget. Nu mai reluăm toate funcțiile grozave cu care vine iPhone 4, dar haideți să vedem acum și dedesubturile telefonului Apple. Iată ce am aflat deocamdată:
Ecranul Retină de pe iPhone 4

Unii utilizatori au decoperit pe ecranul proaspătului lor iPhone pete galbene, iar Apple nu are stoc ca să le poată schimba deocamdată (via @pdante). Destul de frustrant pentru un fan iPhone, care are grijă să-și țină telefonul intact, gândindu-se mereu la valoarea de revânzare a telefonului…

Nu a durat prea mult și a apărut și primul “drop-test”. Bineînțeles, nu este vorba de un test științific, dar aparent iPhone 4 este mai puțin rezistent decât predecesorii săi. Într-un clip publicat pe YouTube, băieții de la iFixYouri.com arată cum iPhone-ul lor s-a defectat deja la a doua scăpare și s-a crăpat de tot a treia oară.

Tot odată cu noul iPhone au reapărut și discuțiile despre semnal. Bara de metal din jurul noului design funcționează ca și o antenă, iar unii utilizatori spun că au serioase probleme de recepție când pun degetetele pe marginea dispozitivului. Alții însă îi contrazic și zic că au semnal peste tot, deci probabil că problema apare doar la anumite unități defecte.

La interior, Apple a înlocuit vechile procesoare Samsung de pe 3GS cu propriul său chip A4, regăsit și pe iPad. Deși compania încă nu a divulgat viteza la care va rula procesorul, toată lumea se așteaptă să fie ceva mai mică decât pe iPad (1GHz). În plus, utilizatorii vor avea acum de două ori mai mulți RAM-i (mai exact 512 MO), necesari ca să ruleze iOS 4, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru iPhone.

Am aruncat o privire și peste modul în care face poze iPhone 4. Adevărul e că la acest capitol nu prea sunt multe de comentat.

Fotografia nu este editată (bineînțeles, am micșorat-o ca să încapă). Aici sunt mai multe poze și clipuri făcute cu camera de pe iPhone 4.

În România, iPhone 4 va ajunge în magazine abia spre sfârșitul verii, în august sau septembrie (data încă nu a fost făcută publică de Apple). Coincidență, ieri, pe 23 iunie, deputații au votat o lege prin care titularii de contracte cu operatorii telecom nu mai sunt obligați să păstreze ani de zile abonamentele de care nu sunt mulțumiți. Iar asta chiar fără să plătească despăgubiri. Cu alte cuvinte, când cumpărăm un telefon la abonament, cu preț redus, nu vom mai fi ținuți să păstrăm acel abonament unul sau chiar doi ani; putem renunța oricând la el. Dacă va fi promulgată de președinte, este interesant cum va afecta această lege ofertele Orange pentru iPhone 4, dat fiind că ei nu vor mai avea siguranța că își recuperează subvenția telefonului din plata abonamentului.

Dar oare va fi Orange singurul operator care va aduce noul iPhone 4 în România? Până acum francezii aveau exclusivitate, dar o informație apărută pe situl Vodafone a dat naștere la speculații. Vodafone a anunțat astăzi că oferă utilizatorilor noile cartele micro-SIM (folosite de iPad și iPhone 4). Normal a venit și întrebarea, vom vedea oare produsele Apple pe rafturile Vodafone, sau cartelele sunt doar pentru cei care și-au luat un iPad/iPhone 4 din altă parte? (via @mobilissimo) Vă ținem la curent…

UPDATE1 Conform la o sursă avizată, iPhone 4 va fi lansat oficial la Vodafone în lunile octombrie-noiembrie. Neoficial va ajunge încă din iulie, printr-un dealer (se pare că Arsis).

UPDATE2 Vodafone a anunțat oficial că va aduce noul iPhone 4 în România în următoarele luni. (14/10/2010)

3530 vizualizări, 3 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: