0

Alternativa la Flash: Microsoft aduce Silverlight pe iPhone

30 noiembrie 2009 | niciun comentariu

Este o sabie cu două tăișuri această incompatibilitate a Flash-ului pe iPhone. Într-adevăr experiența pe Web nu e una completă, dar totuși te scutește de câteva erori în Safari și de scripturi care se execută prea încet până la insuportabil. În plus, cui îi lipsesc bannerele-spam despre cum să faci bani din nimic?

Și totuși, suntem aproape să vedem conținut multimedia în browserul mobil Safari, după ce laboratoarele Microsoft au făcut săptămâna trecută o demonstrație cu tehnologia Silverlight pe iPhone.

Pentru noobi, Silverlight este un set de instrumente pentru dezvoltatori, care le permite să insereze conținut multimedia și interactiv în paginile Web. Pe scurt, o alternativă mai modernă, mai puternică și ceva mai rezistentă la eșecuri decât bine-cunoscutul Flash de la Adobe.

“Am conceput împreună cu Apple o soluție bazată pe un server intermediar.[...] Serverul nostru optimizează conținutul (de la proprietar—n.red.) ca să poată fi apoi redat pe iPhone.”
—Brian Goldfarb, manager de platformă Microsoft User Experience, pentru betanews.com

Cu alte cuvinte, în demonstrația arătată de Microsoft, serverul de tranzit “traduce” conținutul video pentru decodorul MPEG2 v8 inclus în QuickTime pe iPhone.

Noua tehnologie va face posibilă difuzarea de fluxuri video pe iPhone, în mod asemănător cu ce se întâmplă acum prin aplicația YouTube, numai că nu doar pentru conținut găzduit pe YouTube.

Deocamdată Adobe controlează aproape în întregime piața de conținut interactiv pe Web, cu toate că tehnologia Flash este considerată învechită și mare prădătoare de resurse.

3461 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: