0

8 iunie: Toți ochii pe Apple

27 mai 2009 | niciun comentariu

Pe 8 iunie are loc WWDC 2009, conferința anuală a dezvoltatorilor Apple. Probabil conferința va aduce noul Mac Snow Leopard și versiunea SO 3.0 pentru iPhone și iPod Touch, două motive de bucurie pentru fanii Apple. Și veștile bune nu se opresc: iPhone 3.0 vine cu varianta oficială în limba română; mai mult, se zvonește că și Snow Leopard va apărea în română.

SO 3.0 pentru iPhone și iPod Touch aduce o grămadă de îmbunătățiri, prezentate deja în avanpremieră de Apple în martie. Dintre ele cele mai grozave sunt funcția de copiere/lipere (copy/paste) și Spotlight, un motor de căutare în interiorul telefonului. Ceea ce nu ne-au spus cei de la Apple atunci, e că noul OS are inclusă interfața în română. Câteva capturi cu varianta beta în română au apărut pe blogul iphonmobile.ro. Doar că traducerea avea câteva erori în versiunea beta, dar să sperăm că ele vor fi corectate în varianta oficială.

Conferința anuală Apple va aduce cel mai probabil și cea mai nouă versiune de Mac, mult-așteptatul Snow Leopard. Aici versiunea română e încă la nivel de zvonuri. IRIS, distribuitorul Apple în România anunța de anul trecut că va crea o versiune localizată de Mac. Când părea că au lăsat-o moartă, au apărut primele capturi beta ale unei versiuni de Mac în română, pe macuser.ro, forumul utilizatorilor de Mac din România. Ar fi trebuit să apară la sfârșitul lui 2008, dar poate că cei de la IRIS au vrut să o lanseze cu o versiune nouă de Mac, și iată ocazia perfectă, apariția Snow Leopard. Mai jos pun și câteva capturi pentru curioși:


Deci ar fi câteva motive bune să stăm cu ochii pe Apple la 8 iunie.

3063 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: