0

Se mai întoarce Yahoo în România?

19 iunie 2009 | niciun comentariu

Scriam acum ceva timp despre suspendarea activităților Yahoo! în România, încă dinainte de lansare. Cuvântul potrivit e într-adevăr suspendare, Yahoo! nu a plecat propriu-zis din România; reprezentantul local MediaCafe, continuă să vândă spațiul publicitar, iar lansarea produselor localizate nu poate fi prea departe.

Pe 17, Apple a lansat noul OS 3.0 pentru iPhone, care vine cu meniuri și suport complet pentru limba română. Asta include formatul regional, cel care stabilște adresele pentru motorul de căutare în browser. Legat de asta, e interesant cum pe versiunea română, căutările pe net se fac prin adresa URL a Yahoo! România (adică ro.yahoo.com). Bine, deocamdată redirecționează spre situl internațional, dar decizia de a include Yahoo! România (care practic nu există), și nu Yahoo! internațional ar putea fi un semn că gigantul își reia planurile pentru România.

Pronosticul meu: chiar în jumătate de an. Este de așteptat ca software-ul iPhone să primească o actualizare până atunci, deci nu ar fi avut rost ca Apple să se grăbească să includă Yahoo! România pe iPhone încă de acum dacă nu ar fi ceva concret.

România este a doua proprietate Yahoo! la nivel mondial. Da, după Statele Unite și înainte de China, India, Canada sau Japonia (sursa data.yahoo.com ianuarie 2009). 7 din 10 internauți români folosesc Yahoo! zilnic. Iar 9 din 10 săptămânal:

2352 vizualizări, 4 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: