0

Pe cine urmăresc pe Twitter

16 septembrie 2010 | niciun comentariu

Twitter poate fi o sursă valoroasă de informații, dacă știi pe cine să urmărești. Problema e că la început, te cam derutează cantitatea imensă de utilizatori: fie că sunt vedete, politicieni, moguli (chiar și Papa) sau doar oameni obișnuiți, toți par să aibă câte ceva interesant de spus.

Un punct de pornire e opțiunea “Who to follow” (de urmărit) din contul tău, dar pentru ca să dea rezultate bune trebuie să ai deja câțiva oameni în listă, sau cel puțin să fi scris și tu câteva tweeturi. Dacă nu, fii fără griji, am eu câțiva candidați pentru tine…

@boioglu

Dacă ai avut vreodată nevoie să depanezi/deblochezi un iPhone, sau de orice informații despre Mac, precis ai ajuns pe blogul lui Adrian Boioglu. În 2008, pe când lumea nici nu știa ce e acela un jailbreak (sau se ferea să vorbească), boio.ro a fost primul teh-blog pe care l-am avut la favorite. Doi ani mai târziu, jailbreakul pentru iPhone s-a legalizat, iar @boioglu șade liniștit și în lista mea de Twitter.

@mobilissimo

Bossul de la mobilissimo.ro e tot timpul cu mâna pe multimedia. E un fel de autoritate în domeniu. Dacă termenii Android, MeeGo, iOS, Symbian chiar înseamnă ceva pentru tine, îți va plăcea să-l urmărești pe Erwin. Personal, apreciez faptul că mulțumește întotdeauna pentru retweeturi (mesajele rostogolite mai departe de către alți utilizatori).

@eCostin

Pe vremea când scriam primele articole pentru SMASH.ro, “concurența” făcea și ea primii pași în blogosferă. Între timp, refresh.ro a devenit una dintre sursele cele mai de încredere din .ro când vine vorba de internet și (new) media.

Costin Cocioabă, bloggerul de la refresh.ro, are un CV impresionant (în prezent lucrează în divizia de Internet a ProTV), dar și multe cunoștințe în lumea bună, de unde primește întotdeauna informații la prima sursă.

@MariusMicsa

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că îți plac gadgeturile. Și știm cu toții că gadgetul suprem este (dăăăă!) un iPhone, lucru confirmat chiar și de către revista Consumer Report (cei care se plângeau inițial de problemele lui cu semnalul).

Marius Micșa este omul din spatele iphoneforum.ro, fan-clubul utilizatorilor de iPhone din România, iar în timpul liber, se mai ocupă și cu recenzii pentru Mobilissimo. Evident, contul lui de Twitter este plin cu noutăți, trucuri și sfaturi despre gadget, așa că, dacă ești și tu unul dintre noi, n-ai voie să-l scapi pe Marius din lista ta de veghe.

@whocoolich

La început când dai să-l urmărești pe Eugen Huculici vei avea un șoc. Tipul ăsta – DJ de meserie – arde mai multe calorii pe Twitter decât un om obișnuit la sală. Odată chiar și-a propus să bată o mie de tweeturi într-o singură zi. Nu știu dacă a și reușit (acum, cine stă să le mai numere?), dar adevărul e că în grămada asta de tweeturi sunt întotdeauna șanse mari să găsești și ceva interesant.

@crocodilu

Sunt puține lucruri care te pot dispune sâmbătă dimineața după o seară întreagă de petrecere, dar personajul despre care vorbim chiar e o figură:

@crocodilu este contul oficial de Twitter al platformei Trilulilu, însă ceea ce-l face cu adevărat interesant și deosebit e felul lui (șod) de a fi. Într-adevăr, are un stil de scriere, pe care îl veți mai vedea doar pe la clujeni: cred că e ceva în aer. Poate așa se explică și de ce canalul #cluj este constant printre cele mai populare din țară.

@foaia

Acum un an, când Foaia Transilvană anunța că renunță la tipar, am crezut cu toții că vor deveni istorie. Uite că nu s-a întâmplat așa; astăzi Foaia este una dintre cele mai citite publicații locale de pe Internet și lucrurile par să se îndrepte, în sfârșit, într-o direcție bună.

Un lucru pe care îl apreciez la ei e contul de Twitter, pentru care scrie întreaga echipă. Sunt amuzanți, de treabă și gata să-ți răspundă la orice întrebare, chiar dacă mai tot timpul îi găsești prinși între două reportaje. Asta da interactivitate! Marile publicații mai au de învățat încă la acest capitol: Știți, până la urmă, Twitter este o platformă de blogging, nu un cititor de fluxuri RSS.

@alicevoice

Ce listă ar mai fi și asta, fără o prezență feminină? (Deși umblă zvonul că și în spatele @crocodilului ar sta tot o urmașă a Evei). Pe Alice și vocea ei o știți de la Kiss, și, pe cuvânt, fata asta e la fel de fermecătoare când scrie, cum e și în difuzoare. În plus, dacă stai cu urechile bine ciulite, poți auzi din când în când ce se mai întâmplă prin studiourile KissFM, în spatele microfoanelor închise.

P.S. Dacă știi pe cineva interesant, lasă un comentariu mai jos și spune-ne tuturor de ce crezi tu că ar trebui să-l urmărim pe Twitter (fără spam, fără linkuri!). Nu uita, căutăm persoane sau personaje, nu roboți ai unor situri. Pe mine mă găsești la twitter.com/smashmatic.

2038 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: