0

Google încalcă termenii Google?

5 august 2010 | niciun comentariu

Google are pretenția de la editori și webmasteri să se lipsească de tehnici murdare, folosite special pentru a crește superficial în rezultatele căutării.

Una dintre cele mai hulite tehnici este mascarea conținutului sau “cloaking”, folosită deseori de designerii web pentru a-și sculpta/conserva PageRankul. Așa de exemplu, Google interzice expres plasarea unui text în JavaScript, altul decât în eticheta <noscript>, pentru că astfel vizitatorii văd textul generat de JavaScript, în timp ce motoarele de căutare sunt induse în eroare de noscript.

Toate bune până când te decizi să folosești Feedburner, serviciul de alimentare RSS de la Google. Feedburner are o funcție grozavă de export a fluxurilor RSS, BuzzBoost, care poate fi folosită pentru a publica conținutul de pe un anumit sit pe un altul. Însă pe cât de grozavă este această opțiune, tot pe atât este de dubioasă.

Observație: Codul pentru BuzzBoost (în stânga) conține un link către flux, mascat în eticheta noscript.

Din grafica de mai sus se observă clar că textul inclus în noscript este complet diferit de rezultatul generat de JavaScript. Ceea ce în teorie ar însemna o încălcare a termenilor Google și, imediat, eliminarea sitului din indexul motorului de căutare. Până acum nu am auzit să se plângă cineva de așa ceva și ar fi chiar ironic să vedem situri eliminate din Google, pentru că folosesc un serviciu… Google.

Însă, adevărul este că avem o contradicție în termeni și cineva ar trebui să lămurească într-un fel sau altul această problemă. Am înțeles, voi acolo la Google vă luptați cu hackerii, dar nu ne scoateți pe noi, oamenii cinstiți, țapi ispășitori!

1997 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: