0

Cine umblă pe Twitter?

30 decembrie 2009 | niciun comentariu

Devine din ce în ce mai clar că Twitter nu mai este doar un serviciu exclusivist, acum că celebritățile se grăbesc să se înscrie cu duiumul pe platforma de micro-blogging. Totuși, vă întrebați, care dintre aceste fețe prețioase merită într-adevăr urmărite?

Pentru voi, am selectat câteva dintre cele mai controversate prezențe de pe Twitter, împreună cu o listă de absențe notabile. Personalitățile de mai jos nu sunt neapărat scriitori talentați, nici măcar nu au tot timpul ceva interesant de spus (nu este cazul Divinității, bineînțeles), dar dintr-un motiv sau altul și-au atras mulți urmăritori, în consecință își merită locul în lista noastră.*

Inventarul sumar de mai jos nu își dorește să epuizeze subiectul, de aceea comentariile voastre sunt tot timpul binevenite.

Elena Udrea
Deschidem discuția cu prima pițipoancă a țării, fără prea multe comentarii: știți cum sunt persoanele acelea care dintr-un status le cunoști toată viața?

Dumnezeu, Iisus, Sfântul Spirit
Deși prea ocupată ca să mai și ciripească, Sfânta Treime își “urmărește” discret și puținii (56) adepți de pe Twitter. În orice caz, impresionant arsenalul Divinității în world wide web.

Mogulii
Auto-intitulat “primul mogul din blogosferă”, Dan Voiculescu lasă de înțeles că prezența lui pe Twitter este musai: “Înțeleg că Twitterul este util pentru revoluții”, spunea Dan Voiculescu pe 9 iulie 2009. “Și mai înțeleg că eu mă ocup cu loviturile de stat. Și, nu în ultimul rând, mai înțeleg că vom avea în curând o schimbare de regim. Prin alegeri, prin alegeri…”

N-am avut o schimbare de regim, totuși șeful de la Grivco adună 323 de (probabil) moguli în devenire pe lista lui de fani. Nici Dinu Patriciu nu este total străin de Twitter, dar prezența lui e nesemnificativă în comparație cu primul.

Roxi Manelista
Când credeam că mai jos de Nikita nu se poate, viața ne-a arătat că este tot timpul loc de mai rău. Roxi Manelista și-a depășit cu mult cele 15 minute de faimă la TV, dar bătălia pe fani încă se dă online: 256 de “follow”-eri fac din “Lady Roxi” starul pop al momentului pe Twitter.

Ceaușescu
Acum când sărbătorim 20 de ani de la revoluție, pare puțin surprinzător că încă se mai găsesc 29 de oameni care să-l aduleze pe “Marele Conducător” pe Twitter. În replică, Ceaușescu le urează acestora un Moș Gerilă liniștit din însorita Argentină.

Topul absenților
Acum că am văzut jumătatea plină a paharului, trebuie spus că există și câteva personalități de la care am fi avut probabil mai multe așteptări, dar care și-au pus fanii—dornici să afle ce fac ei în fiecare moment—în standby, cel puțin deocamdată.

Tipul cu dedicațiile, Valentin Stan, deschide această listă a absenților. Omniprezent cu laptopul la purtător, ne-am fi așteptat să îl găsim la fel de bine dispus și în online, ca la TV. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, nici personajul nostru (împreună cu teoriile sale) nu se precipită afară din “cutie”, ca atare ne mulțumim să-l urmărim pe Valentin Stan în fiecare seară la “Sinteza zilei”.

Despre următoarea noastră mare absentă, unii spun că dimineața făcea tot timpul flotări într-o mână, fiind foarte impresionată de filmul Rocky II. Alții zic că simpatiza cu președintele Băsescu și niciodată nu pierdea ocazia să îl mai spargă la un Solitaire. La sfârșitul lui 2007, Elodia a devenit legendă urbană, după ce cazul misterioasei avocate din Brașov a ajuns subiect de show de televiziune. Din păcate, mai recenta revoluție a rețelelor sociale a prins saga Elodia-Cioacă în ofsaid, ca atare celebrul cuplu lipsește cu desăvârșire de pe Twitter, Facebook ori hi5.

Iar, revelația anului 2008 în industria muzicală și omul care se afla pe buzele tuturor Crăciunul trecut, Fernando, și-a arătat și el limitele. “La popa la poartă” și “Doamna profesoară” nu s-au bucurat de același succes nebun ca megahitul “M-am căsătorit”, iar rapperul care a pus Caransebeșul pe hartă a intrat rapid în anonimat.

*Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

3407 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: