4

2012: Apare motorul de căutare Facebook

29 august 2011 | 3 comentarii

Facebook le-ar putea întoarce serviciul celor de la Google, care au lansat recent o rețea de socializare concurentă. Un analist prezice că la anul Facebook se va aventura pe piața căutărilor pe web, astfel încât duelul dintre cei doi să se echilibreze.

Conform articolului publicat în Techcrunch, Facebook și-ar putea dubla capitalizarea cu doar jumătate din traficul atras de Google.

Și nici că ar putea fi mai simplu: Facebook beneficiază deja de infrastructura necesară, indexând zilnic milioane de linkuri partajate de utilizatorii rețelei de socializare.

Zuckerberg va face astfel din Facebook destinația ultimativă. Studiile arată că internauții revin pe Facebook cu 70% mai des decât pe Google, iar o funcție de căutare performantă i-ar ține ca să nici nu mai plece. Este visul oricărui webmaster de la apariția Internetului încoace: de a crea o interfață amicală, totalmente personalizabilă, care să aducă venituri de la sine, prin intermediul conținutului autogenerat.

Ani de zile, granzii au dus o campanie non-combat. Google era motorul de căutare, Facebook – rețeaua de socializare, Yahoo! – curierul electronic, Microsoft – sistemul de operare, iar Apple – playerul muzical. Dar asta nu avea cum rămâne mult timp în picioare, iar în următoarea perioadă rolurile se vor schimba veloce între ele. După toate probabilitățile.

5461 vizualizări, 3 dintre care astăzi

Articole similare

3 comentarii

 1. Servicii SEO:

  Sugestie! Nu vad de ce nu lasi in comentarii si adaugarea unui link catre cel care posteaza, face bine la site, nu rau. Detinatorii de site-uri altfel comenteaza daca este loc de link. Tu nu ai ce sa pierzi si mai ales ca arati respect fata de cei care posteaza pe site-ul tau. In site-ul meu am eliminat pana si “nofollow”, tot wordpress folosesc. Eu cred ca este ceva de genul – “Cum sa las link catre ala! Sa fac eu burta mare, de ce si altii!”. Asta nu da bine la site, sa comentez dor sa ma aflu in treaba, nu prea i-mi da mana. Cred ca si asta este motivul cresterii site-ului tau, adica slab. Toata stima! Este o sugestie, sa nu o iei in nume de rau, eu asa as face insa, fiecare cu pasaricile lui.

 2. SMASH.ro:

  Sunt două motive principale pentru care am ales această variantă. În primul rând faptul că de ceva timp (de un an pare-mi-se) atributul nofollow nu mai face linkurile invizibile pentru PageRank, ceea ce înseamnă că orice link dintr-o pagină este luat în considerare la împărțirea scorului total, indiferent dacă e sau nu marcat cu “nofollow”. Ceea ce semnifică că un link “nofollow” nu face altceva decât a mânca din PageRank, trimițând scorul cuvenit într-o așa-zisă gaură neagră.

  Pe de altă parte, ținând cont că traficul sitului nu este tocmai imens, nu văd ce ar avea de câștigat comentatorii: PageRank nu se pasează, trafic mult oricum nu ar atrage.

  În concluzie am preferat ca oamenii să comenteze în nume propriu și doar atunci când chiar au ceva de comentat, și nu din interesul unui link. De altfel eu în ultimul an chiar am cam renunțat la a pune adresa SMASH.ro atunci când comentez pe un alt sit.

  Nu sunt nici eu convins că e cea mai bună decizie, dar în ceea ce privește calitatea comentariilor mi se pare că a crescut. Spre comparație, în secțiunea sport.smash.ro (unde există un câmp “Site web”), în general primesc doar SPAM. Oricum mulțumesc pentru comentariu, voi reconsidera acest subiect la un moment dat.

  Cât despre supărări, nu e nevoie să te scuzi, comentariile la adresa articolului sau a sitului în general sunt oricând binevenite.

 3. Servicii SEO:

  POate ca ai dreptate, nu te contrazic. Actualmente conteaza foarte mult un comentariu pe un blog si nu ma ajuta la cresterea Page Rank-ului pe site-ul meu si nici de la tine nu scade. Google vede altfel lucrurile acum, link in footer nu mai conteaza, in sidebar slab, in comentarii exista la majoritatea atribut-ul rel=”nofollow”. Pe mine ca si vizitator ma ajuta pentru link-ul gasit in articolul tau chiar daca este nofollow. Mai uit la blog-ul lui Matt Cutts, are sute de comentarii la articole si toate au Page Rank, mare. Crezi ca umbla manual la cresterea Page Rank? Poate ca da insa ma insel. Blog-ul lui are Page Rank 6, la fel ca site-ul meu. Asta inseamna ca nu face rau.
  Toata stima!

Postare comentariu: