0

Aceasta e România pe care toți o detestă

13 octombrie 2011 | niciun comentariu

Lucrurile s-au schimbat în 20 de ani.

Vreau să merg contra curentului. Cu riscul de a deveni impopular. Sunt aici pentru a vorbi bine de România.

De acord, trebuie să recunoaștem că nu merge totul bine, dar nici pe departe atât de rău pe cât se prelege. Cel puțin nu iremediabil.

Nu suntem dintre cei care au dat un om ca Steve Jobs, dar suntem dintre aceia care uimesc juriile emisiunilor de talent din întreaga lume cu vocile lor.

Nici nu am creat noi un sit web care să limiteze mesajele utilizatorilor la 140 de caractere, dar am creat un joc de strategie online care ține zeci de țări cu sufletul la gură (tot estul Europei și o bună parte din America Latină, printre altele).

Suntem printre cei care intră în Cartea Recordurilor pentru că nu s-au spălat de 17 ani, dar totodată suntem cei care ne lăudăm cu singurul 10 absolut din istoria gimnasticii.

Suntem dintre cei care au scurtat durata celui de Al Doilea Război Mondial cu 6 luni, suntem dintre cei care au primit un premiu Nobel pentru literatură, suntem dintre cei care pleacă anual cu marele premiu de la Cannes, suntem dintre cei care umplem topurile muzicale din întreaga lume.

Dar nu doar în artă au românii performanțe notabile. Suntem inovatori și în domeniul tehnicii, în aeronautică de exemplu. Apropo, ce au în comun cel mai mare balon solar din lume şi prima rachetă din lume cu motor reutilizabil, ecologic, din materiale compozite? Fără mirare vă spun, ambele au fost făcute de inginerii români de la ARCA, la Râmnicu Vâlcea.

Și mai presus de toate suntem latini și vorbim o limbă latină într-o mare de slavi:

Asta este România. Restul se poate și se va rezolva cu timpul.

4550 vizualizări, 3 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: