0

A fost odată Radio Contact…

25 februarie 2010 | 11 comentarii

Astăzi este 25 de februarie. Pentru majoritatea o zi normală, dar pentru unii, cei care au crescut cu Radio Contact (cum sunt eu), o zi mai specială. Pentru că azi se împlinesc 20 de ani de când “delfinașul” a ieșit întâia dată în eter, la începutul anului 1990.

Atenție! Acest articol se citește cel mai bine pe jingle-urile de la Contact.

Chiar dacă nu au fost tocmai primii (Unifan s-a lansat pe 11), putem spune, fără să riscăm prea tare, că dincolo de acest titlu onorific tot orizontul le-a aparținut în acea perioadă, și încă mulți ani după.

© dianasinger.ro
Andreea Ionescu în primul studio Contact

“Nimic nu era greu pe vremea aia… totul era emoționant, dificil, nou, dar nimic nu era o povară. În 1991 a fost chiar spectaculos… Începuseră discuțiile despre SRL-uri și SA-uri și învățam politică și economie din mers”, își amintește Andreea Ionescu, unul dintre pionerii radio care s-au perindat pe la Contact.

Și așa a început povestea: un radio așa cum vrei, 15 hituri pe oră, “7 days a week, 24 hours a day… RAAADIO CONTACT!” Sute de oameni au trecut pe acolo, mulți dintre care au ajuns, cu anii, vedete ale branșei: Răzvan Popescu, Laura Ivănciou, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Cristi Nițu, Andreea Berghea, Liana Stanciu, Cosmin Prelipceanu, Cristi Schnebli, Gabriela Vrânceanu Firea, Răzvan Dumitrescu, Andreea Ionescu și alții.

Deși Kiss-ul i-a luat frecvențele cu surle și trâmbițe în 2003, nostalgicii trebuie să știe că magia Contact nu a dispărut în acel moment. Par cuvinte mari, dar uite ce am găsit răsfoind printre mesajele de pe Twitter: “Căutam animatori radio dispuși să realizeze programe pentru o variantă radio on-line, ce se vrea un tribut Radio Contact.” (via @danmihu). Astea fiind spuse, acum pare îndreptățit să spunem “La mulți ani, Radio Contact!”.

În loc de final… niște linkuri interesante
 • Istoria Radio Contact (de Ami Constantinescu)
 • O colecție de jingle-uri și medley-uri de la Radio Contact (mai sunt câteva și aici)
 • Grupul Radio Contact România pe Facebook
 • Radio Contact Belgia live—o idee despre cum ar fi arătat Contactul acum (la moment Edward Maya e în heavy rotation)
 • Forumul Radio Contact la CNA.ro
 • 7612 vizualizări, 13 dintre care astăzi

  Articole similare

  11 comentarii

  1. carmen serban:

   LAMUUUUUTI ANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   CE-AR FI FOST AZI FM-UL FARA ACEST INCEPUT…….RADIO CONTACT!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Iubesc sa va citesc amintirile soi povestile!!!!!!!!!!!!!!si cate mai am de aflat..asa ca …la povesti!!!
   am 4 copii care cu siguranta vor sa afle mult mai multe d e la voii!!!

  2. Marius:

   “Radio Contact Belgia live — o idee despre cum ar fi arătat Contactul acum” – il ascult de ceva vreme (doar) la birou si acasa. Ar fi mers si pe drum, in casti sau in masina. :)
   Nu e totuna, dar e singurul radio “din Romania” pe care il pot digera. Si chiar aminteste de varianta lui romaneasca. Na, doar e Contact, acelasi stil. E drept, ar fi sunat si mai bine in limba romana!
   Of, cat imi lipseste uneori… :(

  3. robert:

   Pentru toti care vor sa-si aduca aminte de Radio Contact,pot asculta acum online Radio Contact RO pe adresa http://www.contact-radio.com/

  4. puiu,valentin..CERNAVODA:

   RADIO CONTACT RAMANE SI A RAMAS SI VA RAMANE ,radioul nr1 in ROMANIA si va fiii multumim ca existii salutari din cernavoda

  5. andreea mihaela stan:

   hei, buna, am ramas surprinsa sa gasesc aici fotografia asta a mea de acum douaj’ de ani. aveam 18. uite, fiul meu Luca e langa mine si pot sa ii arat ce fata aveam atunci :))

  6. Dan:

   mă bucur că ai ajuns aici să o vezi :)

  7. PUIU VALENTIN:

   RADIO CONTACT nu a murit ,mereu exista in sufletele noastre si inca emite si pe interne,dar numai este ce a fost odata ,la CONSTANTA era oriunde ascultat pe litoral ,cu el am crescut,vom ramane,si are un renume RADIO-CONTACT,..un radio asa cum vrei..91,1FM CONSTANTA

  8. Alex:

   Vrem radio contact, nu sunt neaparat un clasic dar de ce toate lucrurile bune trebuiesc inlocuite??? miss you contact!!!

  9. Razvan Madalin:

   Radio CONTACT…cat de vibrant suna!Intr-adevar, un super radio cu care am crescut.Acum ne-a ramas doar amintirea, o amintire atat de frumoasa desprinsa din cea mai frumoasa poveste radio.Ne dorim mult, cineva sa gaseasca o solutie pt revenirea RADIO CONTACT in Romania!UN RADIO ASA CUM VREI! Radio Contact nu moare nicioadata pentru ca traieste prin tine!

  10. DarthMan:

   Daca mai exsta si acum Radio Contact , sigur difuzau exact ce difuzeaza si Kiss , Radio Zu , etc , adica muzica coemrciala.Radio Contact Belgia exact asta difuzeaza , muzica coemrciala ce se asculta in Franta :p

  11. ovidiu:

   OPA SE VB DE RADIO CONTACT.SI EU VREAU SA ZIC CEVA DE CONTACT…. ,RADIO CONTACT,INTREADEVAR A FOST CEL MAI TARE RADIO DIN ROMANIA AM 2 TRICOURI RADIO CONTACT,O GEACA RADIO CONTACT,UN CEAS DE PERETE R-CONTACT,UN CUB R-CONTACT SI CE ESTE MAI IMPORTANT>>>>>>>>>> HITMIXURILE RADIO CONTACT <<<<<<<<<<<INCA LE ASCULT SI IN ZIUA DE AZI SI INCA TOT NU MA SATUR DE ACESTE HITMIXURI.IAR CAND MI-AM BAGAT INTERNETU PRIMUL LUCRU PE CARE L-AM FACUT A FOST DESIGUR CONTACTU AM DAT CAUTARE SPRE RADIO CONTACT ROMANIA SI CE SA AUD ?CE NU AM CREZUT CA O SA MAI AUD IN VIATA ASTA. DESIGUR ERA VB DE HITMIXURILE DE LA RADIO CONTACT IAR CAND AM AUZIT SI FONDUL DE STIRI ,AM RAMAS SOCAT DE BUCURIE .NU MAI AM NIMIC DE ZIS .MULTUMIM ACELEI PERSOANE CARE AAVUT IDEEA SA POSTEZE HITMIXURILE DE LA RADIO CONTACT .SI SPER CAT MAI MULTE COMENTARII ADRESATE DE CEEA CE AFOST RADIO CONTACT .NU-MI MAI IESE DELFINASU ASTA DIN MINE ,A INTRAT PREA ADANC IN INIMA MEA SI NU MAI VREA SA IESE .DELFINAS RAMAI ALATURI SI IN URMATORII ANI ,CA TOT NU MA SATUR DE TINE.VA SALUT DIN BISTRITA..OVIDIU

  Postare comentariu: